Laserontharing

Definitieve ontharing was voor velen een droom. Vandaag wordt deze droom werkelijkheid met de techniek van laserontharing !
Na 5 tot 8 behandelingen is 80 tot 90% van de ongewenste haren definitief weg.
De laser maakt definitief ontharen mogelijk, omdat hij gebruik maakt van een puls laserlicht die de melanine van de haartjes van het definitief te ontharen gebied opwarmt, zodat die de hitte van het laserlicht naar de haarwortel geleidt. De haarwortel wordt verbrand en op die manier vernietigd.
Zo is definitief ontharen na meer dan 5000 jaar ontharen eindelijk werkelijkheid geworden! Definitief ontharen is geen droom meer. Met de komst van de lasertechniek is definitieve ontharing nog nooit zo simpel geweest.

Laserontharing is een zachte ontharing waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt.
De verschillende vaktijdschriften zijn het erover eens : De LightSheer diode laser is de gouden standaard in permanent ontharen. Dat is gebleken uit verschillende testen. In België werken nog veel schoonheidsinstituten met breed spectrum licht (IPL, VPL…) wanneer u vraagt naar permanente ontharing maar dat geeft veel minder goeie resultaten.

Laserontharing: Werkwijze

Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Een speciale koeltip die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. Het resultaat is een pijnloze ontharing.
Bovendien zorgt ontharing met de laser na 5 tot 8 behandelingen voor een definitieve ontharing. 80 tot 90% van de behandelde haren is dan definitief weg!
Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, hangt af van de te ontharen plaats op uw lichaam, het type van uw huid en de kleur van uw haar. Om dat te bepalen bieden wij u een gratis testsessie laserontharing aan. Wij behandelen u met de laser op een oppervlakte van drie vierkante centimeter. Afhankelijk van hoe u reageert op deze laserontharing, bepalen wij dan hoeveel keer u onder de laser moet voor een definitief resultaat.

Zo werkt het :

Om te begrijpen hoe deze laser werkt, is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen.
Het haar groeit vanuit de haarwortel, ook haarfollikel genoemd.
Wat we boven op de huid zien is de haarpijl en dit is het verhoornde product dat word aangemaakt door de haarwortel of follikel. De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond.
Ondanks deze verschillen doorloopt elk haar drie ontwikkelingsfasen:

  1. Actieve groei (of anagene fase): van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85% in deze fase. Tijdens deze fase is er pigment of melanine aanwezig rond de haarwortel.
  2. Regressieve fase (of catagene fase): periode van 2 weken waarbij een actief haar overgaat in de rustfase, het haar stopt met groeien. Ongeveer 4% van de haren verkeert in deze fase.
  3. Rustfase (of telogene fase): Periode van ongeveer 6 weken en na deze periode zullen de haren spontaan uitvallen en start een nieuwe groeicyclus of actieve fase. Ongeveer 13% van de haren zijn in deze fase.

Hoe haar groeit

De laser werkt in op de pigmentatie of melanine in de haren en is dus meest actief in de anagene fase. Aangezien er pigment nodig is om laserlicht te absorberen, is een behandeling van lichte haren niet mogelijk. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden is het noodzakelijk dat men meer dan één behandeling moet ondergaan, voor we kunnen spreken van een volledige ontharing.
Het aantal sessies hangt af van de te behandelen huidzone en het aantal haartjes dat zich in de rustfase bevindt. Wanneer de haartjes weer actief worden, zijn er bijkomende sessies vereist.
Ontharen met de diodelaser
De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel met een zeer hoge energiewaarde en één specifieke en ideale golflengte (800nm). Deze lichtbundel word maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd.
Na 3 à 7 dagen na de behandeling kan het lijken dat de haartjes terug groeien. Doch de meeste van deze haartjes zijn behandeld en vallen uit. Tussen de verschillende behandelingen mag er geen epilatie gebeuren, maar mogen de behandelde gebieden wel geschoren worden, of mag er ontharingscrème gebruikt worden.
Voor en tijdens de behandelingen mag er absoluut geen gebruik gemaakt worden van een zonnebank. Buiten of op het strand is zonnen ook zeker af te raden. Dit geldt enkel voor de te behandelen zones.

Laser versus IPL/VPL ?

Het visuele resultaat is bij een laserbehandeling al na de eerste behandeling merkbaar en u heeft veel minder behandelingen nodig.

  1. Met een IPL toestel kan men verschillende behandelingen ondergaan zoals : huidverjonging, het verwijderen van o.a. couperose, pigmentvlekken, spataders, acne, …Met een laser kan men meestal slechts één soort behandeling ondergaan, maar veel gerichter en doeltreffender.
  2. IPL-toestellen zijn soms angstaanjagend goedkoop en hebben meestal geen veiligheidscontroles bij het opstarten. Lasertoestellen zijn dure toestellen met hoogwaardige spitstechnologie en veiligheidscontroles bij het opstarten (calibratie).
  3. IPL kan iedereen kopen zonder kwalificatie. Lasertoestellen zijn enkel verkrijgbaar voor gekwalificeerde mensen.
  4. De eerste puls of de 3.000.000ste puls bij een bepaalde intensiteit is bij een laser altijd dezelfde. Bij sommige IPL treedt er een verzwakking van intensiteit op vanaf de 10.000ste puls.
  5.  Brandwonden die men al gezien heeft in de kranten of op televisie zijn meestal veroorzaakt door ongekwalificeerde mensen, IPL zonder koeling maar zelden door een lasertoestel.